q Fris je kennis Frans op, nog voor het eind van het jaar - Blog - Capeach

Fris je kennis Frans op, nog voor het eind van het jaar

Herken je jezelf in de volgende situatie: Je hebt Frans geleerd op school. Ook in je hogere studies had je een paar uur Frans per week. Maar je slaagt er niet in een vloeiend gesprek te voeren in het Frans. Je kent de woordenschat. Je hebt een basiskennis grammatica. En toch breekt het angstzweet je uit zodra je gesprekspartner in het Frans tegen je begint te praten. Hoe dat komt?

Te veel theorie, te weinig conversatie

4 jaar. Zo lang duurde mijn opleiding tot het toenmalige diploma Licentiaat Vertaler. 4 jaar lang heb ik dus gezwoegd op Duitse naamvallen, Spaanse woordenschat, Nederlandse grammatica … Maar weet je waar ik echt Duits heb leren spreken? Toen ik op Erasmus was in Germersheim. Want daar stond ik op en ging ik slapen in het Duits.

Begrijp me niet verkeerd, zowel woordenschat als een theoretische omkadering zijn van groot belang. Maar al doende leert men. Al pratend leert men. Daarom geef ik jou 

3 tips die meteen resultaat opleveren

Tip 1: Luister en lees

Een Franse serie op Netflix bekijken, naar het Franstalige journaal kijken, een Waalse krant lezen, een podcast beluisteren. Het zijn een voor een laagdrempelige initiatieven die je meteen onderdompelen in de Franse taal. 

Bonustip 1: Ondertitel je Franse serie op Netflix ook in het Frans. Dan kom je dubbel in aanraking met de taal.

Bonustip 2: Op zoek naar de beste podcasts om Frans te leren? Ontdek ze hier.

Tip 2: Oefening baart kunst

“Oefening baart kunst.” Het is een cliché, maar ook om een nieuwe taal te leren, klopt dit cliché als een bus! Grijp elke gelegenheid aan om Frans te spreken. Geef meteen aan in het gesprek dat je de taal nog aan het leren bent en aarzel niet om te vragen of je gesprekspartner wat trager kan spreken of iets kan herhalen. Hoe meer je met de Franse taal in contact komt, hoe sneller je vooruitgang zal boeken.

Een taal leren is een continu en langdurig proces. Vrijblijvend werkt voor de meeste mensen niet. Maak daarom tijd vrij in je agenda om te oefenen. Dat hoeft geen gans blok te zijn, maar voorzie een vast moment waarop je bijvoorbeeld elke middag het nieuws bekijkt.

Tip 3: Laat je professioneel begeleiden

Om snel resultaat te boeken is het belangrijk dat je kort op de bal speelt en je jezelf geen foute structuren aanleert. Schakel daarom onze hulp in. Mijn collega Céline heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van ondernemers en werknemers om vlotter Frans te spreken. Verwacht geen theoretische lessen, want Céline gaat meteen met jou in dialoog. Zodat je je meteen op je gemak voelt en zelf het woord durft te nemen. Over om het even welk onderwerp. 

Fouten maken is niet erg. Hoe meer je aan het woord komt, hoe beter Céline een zicht krijgt op jouw werkpunten. En gericht oefeningen kan meegeven op ons digitale leerplatform om tussen de sessies door te blijven oefenen. Met als doel jouw kennis uit te breiden en te verankeren.

Bonustip 3: Lees ook onze blog “Het rendement van je taaltraining verhogen: 7 tips”, klik hier.

En wat onze klanten over ons denken, dat lees je hieronder:

Wij zijn erg blij met de resultaten van onze samenwerking met Capeach. De taalvaardigheid van onze medewerkers verbetert razendsnel. En dat is te danken aan de uitstekende werkmethode van Capeach. Ze zijn heel professioneel en slagen erin het leren van talen stimulerend én plezant te maken.

– Jennyfer Plasschaert, HR Manager Alsico

Zin om eraan te beginnen?

Een standaardpakket duurt 24 uur, maar Time is money en daarom bieden we vandaag een verkort traject van 10 contacturen aan. Meer weten? Neem dan als de bliksem contact op met Sofie Bekaert en fris je kennis Frans op, nog voor het eind van het jaar.


Fris je kennis Frans op, nog voor het eind van het jaar

Of het nu one-on-one is of samen met enkele collega’s, Sofie helpt je graag verder! Neem vrijblijvend contact op.

Als Vlaamse kmo geniet je dankzij kmo-portefeuille bovendien ook een mooie korting. Meer weten.

Capeach | Sofie Bekaert


Sofie Bekaert
sofie@capeach.eu
+32 478 94 92 51

Connectie maken op LinkedIn?


Geef een reactie