Frans leren zonder talenknobbel

Wil jij graag Frans, Engels of een andere taal leren, maar heb je geen talenknobbel? Beter niet aan beginnen dan? Tuurlijk wel! Een talenknobbel an sich bestaat trouwens niet, studies tonen aan dat het om een mix van zowel analytisch vermogen als klankgeheugen gaat, maar ook om een aantal karaktereigenschappen. Gemakkelijk een gesprek aanknopen bijvoorbeeld. En fouten durven maken.

Het goede nieuws? Alles wat je nodig hebt om een taal te leren, kan je trainen. Hoe zouden we indertijd anders onze moedertaal aangeleerd hebben? Kort samengevat hangt het af van 2 voorwaarden. En als je deze twee voorwaarden samen vervult, kom je alvast een heel eind verder.

Voorwaarde 1: Je motivatie en inzet

Zeggen dat je Frans, Engels of een andere taal wil leren, is niet voldoende. Je moet het Ć©cht willen, op dat eigenste moment en met een heel bepaalde reden. En je moet bereid zijn om er tijd en energie in te stoppen. Want anders zal je snel stranden in een passieve opleiding, waarvan je – zolang de opleiding loopt – misschien wel de vruchten plukt, maar waaraan je op langere termijn – lees: na de opleiding – weinig rendement zal overhouden.

Dompel je daarom volledig onder. Want hoe meer je met de vreemde taal in aanraking komt, hoe beter voor je leerproces. Zoek iets wat je ook op lange termijn kan volhouden. Kijk je graag series op Netflix? Lees je graag boeken? Kijk je elke dag naar het nieuws? Vergeet niet: de aanhouder wint. Blijven oefenen is dus de boodschap šŸ˜‰

Voorwaarde 2: Het belang van de conversatie

Vergeet de klassieke manier van lesgeven. Geen ellenlange woordenschatlijsten en uitvoerige grammaticaregels. De ervaren taalcoaches van Capeach gaan constant met je in dialoog en creĆ«ren een ideale setting, zodat de drempel om te spreken verlaagt. We focussen op de onderwerpen waar jij je goed bij voelt. Leren gebeurt zo op een heel natuurlijke manier. Zonder stress of geforceerde rollenspelen.

Fouten maken is niet erg. Hoe meer de trainee aan het woord komt, hoe beter de taalcoach een zicht krijgt op de werkpunten. En gericht oefeningen kan meegeven om tussen de sessies door te blijven oefenen. Met als doel de kennis uit te breiden en te verankeren. We zetten de trainees dus actief aan het werk met de leerstof. Zodat het aantal contactmomenten stijgt en de efficiƫntie verhoogt.

Resultaat op korte termijn? Je overwint je spreekangst. Je gooit alle remmen los en niets staat je taalontwikkeling nog in de weg. Resultaat op lange termijn? Je staat sterk in je schoenen en communiceert vlot met je anderstalige gesprekspartner.

ā†’ Frans leren on the job? Of Duits of Engels?

Ontdek dan onze thematische taalopleidingen, waarbij activerend en dynamisch leren centraal staan. Zo kunnen jij en je collegaā€™s ā€œon the jobā€ jullie talenkennis uitbreiden. Je vindt hier alle mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op, ik sta je met plezier te woord.

Capeach | Sofie Bekaert

Sofie Bekaert

sofie@capeach.eu

+32 478 94 92 51

Geef een reactie