Taalopleidingen Frans bij Alsico – Case study

Wij zijn erg blij met de resultaten van onze samenwerking met Capeach. De taalvaardigheid van onze medewerkers verbetert razendsnel. En dat is te danken aan de uitstekende werkmethode van Capeach. Ze zijn heel professioneel en slagen erin het leren van talen stimulerend én plezant te maken.

– Jennyfer Plasschaert, HR Manager Alsico

Geen klassieke taaltraining, maar een echte conversatietraining

De taalopleidingen Frans bij Alsico zijn een schoolvoorbeeld van hoe we het aanpakken bij Capeach. 

Alsico is een confectiebedrijf dat werkkleding vervaardigt. De kantoren bevinden zich in Ronse, het projectteam werkt vanuit Tunesië. Op basis van een intakegesprek met de HR Manager en de trainees hebben we de volgende dubbele leerdoelstelling bepaald:

  • efficiënter communiceren met de projectgroep in Tunesië en
  • Franstalige klanten professioneel te woord staan. 

Eind september zijn we van start gegaan met de online taalopleidingen Frans. De trainees werden in 2 groepen ingedeeld, volgens hun startniveau, en kregen 1 uur les per week. Nu, een goeie 6 maand later, hebben alle dames hun traject succesvol afgerond. En heeft een van de trainees zonet haar traject met 24 uur verlengd.

The Learning is in the Doing

1. Het belang van de conversatie

Ons uitgangspunt: de trainees aan het spreken krijgen, in een sfeer van vertrouwen. Zodat ze zich op hun gemak voelen en zelf het woord durven te nemen. Over om het even welk onderwerp: hobby’s, huisdieren, actualiteit … maar ook over hun werk.

2. Activerende en dynamische werkvormen

We maken gebruik van de kennis die reeds aanwezig is en vullen die geleidelijk aan met nieuwe kennis.

Tussen de lessen door krijgen de trainees toegang tot ons digitale leerplatform waarop ze de woordenschat en grammatica kunnen instuderen en verder oefenen.

Verder moedigen we hen aan om zoveel mogelijk in contact te komen met de taal, op welke manier dan ook. Meer informatie vind je in onze blog: Boost je talenkennis dag in, dag uit.

Dankzij de inzet van de trainees bij Alsico zowel tijdens de sessies als daarbuiten kunnen we spreken van een prachtig resultaat, op een relatief korte termijn. Een van hen getuigt:

Ik heb veel bijgeleerd in de lessen Frans. Begrijpen, spreken, zinsbouw … De drempel om Frans te durven spreken is veel minder. De samenwerking met Céline was heel goed, ze deed ons veel spreken en corrigeerde ons waar nodig. Ik vond het zeker de moeite waard.

– Nathalie Glorieux, Alsico

Op zoek naar taalopleidingen Frans, Engels of … op maat van je bedrijf?

Of het nu one-on-one is of samen met enkele collega’s, Sofie helpt je graag verder! Neem vrijblijvend contact op.

Dankzij kmo-portefeuille geniet je bovendien een mooie korting. Meer weten.

Capeach | Sofie Bekaert


Sofie Bekaert
sofie@capeach.eu
+32 478 94 92 51

Connectie maken op LinkedIn?


Geef een reactie