Ontstaan van Capeach. 2020, een rotjaar. Of toch niet?

Op mijn laatste werkdag van 2020 blik ik graag even terug op het afgelopen jaar. Therapeutisch schrijven of zoiets 😉 Een dagboek heb ik al jaren niet meer, maar vandaag lijkt het me een leuke afsluiter van het jaar.

Twintig Twintig

2020 begon sprankelend. Twintig twintig, hoe kan het ook anders? Dat bekt toch gewoon goed? Heel vroeg in het jaar kwamen bij mij echter twijfels. Was dit het nu? Op mijn 38ste gestrand in een job die ik wel graag deed, maar waar ik niet de passie en uitdagingen voelde waar ik zo naar op zoek was.

Lockdown

En toen … toen viel mijn ganse leven stil. De lockdown. Het concert van De Mens diezelfde avond waar ik zo naar had uitgekeken: gecanceld. Elk restaurantbezoekje dat op de planning stond: genadeloos geschrapt. De festivalzomer die voor mij niet lang genoeg kan duren, was voorbij van voordat hij gestart was. De vele BBQ’s met vrienden mocht ik vergeten.

Het was gelukkig niet allemaal kommer en kwel. Ik kreeg vooral heel veel tijd. Tijd met de kinderen, tijd om te gaan wandelen, tijd om na te denken over mijn volgende stappen. Het was tijd om afscheid te nemen van enkele gevestigde waarden. Maar er begon ook een idee te rijpen. En wat voor een …

Idee

Mijn eerste gesprek met Céline was een schot in de roos. We hebben urenlang gepraat. Over het leven. Onze ervaringen. De bedrijfswereld. Het zakendoen. Over samenwerken. Over taal. Onze passies. Over onze passie voor taal 😉 Onze visies. Over onze toekomst. Een toekomst samen.

Het ontstaan van Capeach

25/09/2020 was voor mij dan ook het hoogtepunt het afgelopen jaar. Het ontstaan van Capeach bv. Onze missie: We willen bedrijven en hun werknemers helpen om vlot en professioneel te communiceren, in elke taal. Waarom? Omdat we geloven dat in de bedrijfswereld alles draait om de kracht van de vertrouwensrelatie, zowel intern als extern. En daarbij is een goede communicatie essentieel. De kennis van taal (en cultuur) dus. Daarom helpen we ondernemers met al hun taalkwesties, zodat een gebrekkige talenkennis de groei van hun bedrijf niet in de weg staat.

Oktober, november en december zijn voorbijgevlogen. De fundamenten van Capeach zijn stevig verankerd. Ik kijk dan ook vol goeie moed uit naar 2021! 

Dank je wel, Céline! Ik klink op een sprankelend 2021 samen!

Geef een reactie