Je kennis Frans boosten? 5 praktische zomertips

Zou je graag je kennis van het Frans naar een hoger niveau tillen? En heb je het net iets minder druk in juli en augustus? Dan reiken we je met deze blog 5 praktische tips aan om je kennis Frans te boosten tijdens de zomervakantie.

Tip 1: Luister naar een podcast in het Frans

Heerlijk genieten van het zonnetje in je strandstoel, ondertussen een podcast beluisteren en tegelijkertijd je kennis van het Frans bijschaven? Klinkt fantastisch. Je raakt vertrouwd met de klanken, uitspraak van woorden, zinsopbouw en zinsmelodie. Je breidt je woordenschat uit. En je kan zelfs je grammaticale kennis verstevigen, door keer op keer dezelfde structuren te horen en herkennen. Meer weten? Ontdek hier onze 6 favoriete podcasts om je kennis Frans te boosten.

Tip 2: Bekijk je favoriete Franse serie op Netflix

Lekker chillen, languit in de zetel liggen en Netflix kijken? Goed nieuws! Het tweede deel van de Franse serie Lupin staat net online. Is deze mysteriethriller niets voor jou? Je vindt ongetwijfeld iets anders in het ruime aanbod van de streamingdiensten. Vergeet vooral je Franse serie ook niet in het Frans te ondertitelen. Dan kom je dubbel in aanraking met de taal.

Tip 3: Neem een zomerabonnement op een Franse krant

Elke ochtend uitgebreid ontbijten? In de zomer mag en kan dat. Heerlijk toch? Lees ondertussen een Franse of Waalse krant. Je bent meteen mee met de actualiteit en ondertussen breid je passief je kennis van het Frans uit. Liever geen krant? Een tijdschrift werkt ook prima. Of duik eens in de plaatselijke bibliotheek, je vindt er ongetwijfeld ook een aanbod met Franse boeken.

Tip 4: Ga op reis naar Frankrijk

Wist je dat de uitdrukking “leven als God in Frankrijk” in het Frans onbekend is? En toch kunnen we er ons allemaal iets bij voorstellen. Prachtige stadjes, lekker eten, heerlijk weer. Dompel je onder in de Franse cultuur en zoek contact met locals. Hoe meer Frans je oefent, hoe beter je de taal zal spreken. Misschien kan je ook een rondleiding bij een Franse gids boeken? Frans oefenen en tegelijkertijd genieten, het is eenvoudiger dan je denkt.

Tip 5: Boek snel je one-on-one summer class

Met de zomer in het vooruitzicht pakken wij uit met een krachtig aanbod: een korte online conversatietraining Frans, individueel en volledig op maat van jouw noden en behoeften. Onder de begeleiding van een ervaring taalcoach. We focussen niet op de theorie, maar gaan met jou in dialoog. Constant. Over onderwerpen die jou aangaan en interesseren. Zodat de drempel om te spreken verlaagt. Meer weten, klik hier.

Of neem vrijblijvend contact op, ik sta je met plezier te woord.

Capeach | Sofie Bekaert

Sofie Bekaert

sofie@capeach.eu

+32 478 94 92 51

Geef een reactie