The war for talent → TALEN(T)?

Bijna een op de vijf vacatures bij de VDAB vraagt naar kennis van Frans en/of Engels. Ook Voka stelt dat meertaligheid een absolute meerwaarde is voor de toekomst van onze bedrijven. Maar waar vind je die meertalige medewerkers tijdens “The war for talent”? Het rekruteren van meertalige professionals met enkele jaren ervaring op de teller, blijkt een serieuze uitdaging. En helaas gaat ook de talenkennis van de pas-afgestudeerden er jaar na jaar op achteruit.

Waarom zijn meertalige medewerkers een echte troef voor je bedrijf?

Je medewerkers vormen het gezicht van je organisatie. Slagen zij erin om een kwalitatieve en succesvolle relatie met al hun zakelijke partners op te bouwen, dan neem je alvast een mooie voorsprong op je concurrenten.

Het gaat dus niet alleen om klanten, maar ook om je leveranciers en de andere gesprekspartners met wie je werknemers in contact komen. Waarom?

Als je je klanten en leveranciers aanspreekt in hun moedertaal,

  • nemen ze makkelijker en sneller contact op;
  • beschouwen ze je als een betrouwbare zakenpartner en
  • zijn ze sneller geneigd mond-tot-mondreclame voor je organisatie te maken.

Meer vertrouwen betekent meer verkoop. Zorg er dus voor dat een gebrekkige talenkennis de groei van je bedrijf niet in de weg staat. 

Waarom daalt de talenkennis van onze werknemers? 

Omdat we de taal veel te weinig oefenen in de praktijk. Wat leer je op school? Woordenschat en grammatica, recht uit het handboek. Maar op die manier een taal leren, heeft weinig zin. Je moet oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En liefst in spontane en ongedwongen conversaties met native collega’s, kennissen of vrienden. Op die manier zal je je basiskennis verankeren, met een langdurig resultaat tot gevolg.

Collega Céline schreef een blogartikel over hoe je de basiskennis Frans van je werknemers kan reactiveren, ontdek het hier.

Investeer daarom in de talenkennis van je werknemers

The war for talent → TALEN(T)? Heb je de witte raaf gevonden, maar is zijn talenkennis niet optimaal? No worries, we helpen je graag met een uitgestippeld taalbeleid op maat van je organisatie, mét langdurig resultaat. Investeren in de groei van je bedrijf betekent investeren in je werknemers. Wist je trouwens dat tevreden werknemers beter presteren?

Le français des Ressources Humaines

Gratis e-book: “Le français des Ressources Humaines”

Heb je zelf Franstalige medewerkers in dienst en lopen je gesprekken met hen niet altijd even vlot, of slaag je er niet in de nodige nuances aan te brengen? Download dan hier gratis “Le français des Ressources Humaines”.

Of neem vrijblijvend contact op, ik sta je met plezier te woord.

Capeach | Sofie Bekaert

Sofie Bekaert

sofie@capeach.eu

+32 478 94 92 51

Geef een reactie