Online taalopleidingen, 3 mythes ontkracht

“Een online taalopleiding rendeert toch minder dan een incompany opleiding!”, die misvatting kreeg ik onlangs te horen van de HR-verantwoordelijke van een bedrijf in het Gentse. En dat is niet de enige mythe die leeft over online taalopleidingen. We zetten de 3 belangrijkste mythes op een rij en leggen je uit waarom ze niet kloppen.

Mythe 1: Online taalopleidingen renderen minder

Klopt niet! De sessies van onze online taalcoachings duren slechts 60 minuten. 1 uurtje, dat krijg je gemakkelijk in je agenda ingepland. Doordat ze zo kort zijn, worden ze minder snel uitgesteld. En meer regelmaat leidt uiteraard tot een beter resultaat.

Bovendien is een sessie van 1 uur ideaal om optimaal gefocust te blijven. Zo blijft er meer hangen. Door na de les de leerstof verder in te oefenen, creëer je een versterkend effect. Online opleidingen renderen dus niet minder, maar net meer!

Mythe 2: Online taalopleidingen zijn onpersoonlijk

Pardon? Zet dat maar snel uit je hoofd! Bij onze online taalcoachings plannen we op voorhand een individueel intakegesprek in met je taalcoach. Zo leer je elkaar kennen en kan jij aangeven wat je belangrijk vindt.

Tussen de verschillende sessies door zet jouw taalcoach je zelfstandig aan het werk, ofwel op ons eigen digitale leerplatform of afhankelijk van je noden en interesses ook daarbuiten. Met Capeach kiezen we nooit voor een formule zonder persoonlijke begeleiding. Want jouw taalcoach is van doorslaggevend belang in je opleiding: Hij of zij zal je de weg wijzen, je prikkelen en je zin doen krijgen in meer. Ideaal dus voor je ontplooiing!

Mythe 3: Online taalopleidingen zijn saai en weinig interactief

Integendeel! Bij een online taalcoaching zijn de mogelijkheden net veel ruimer. Bestanden delen, samen in hetzelfde document werken, en ons digitale leerplatform actief inzetten tijdens de les. Video’s, audiofragmenten, presentaties, nieuwsberichten, quizzen zorgen voor afwisseling en interactie. Je wordt als trainee volledig betrokken bij het leerproces, wat leidt tot een grotere intrinsieke motivatie.

En door ook buiten de sessies verder te werken op ons digitale leerplatform, kom je meer in aanraking met de taal. En leer je dus (nog) sneller bij. Resultaat: een hoger rendement, ook op lange termijn.

Geprikkeld om meer te ontdekken over onze online taalcoachings?

Neem dan snel contact op en plan vrijblijvend een online kennismakingsgesprek in.

Capeach | Sofie Bekaert

Sofie Bekaert

sofie@capeach.eu

+32 478 94 92 51

Geef een reactie