7 redenen waarom online Frans leren een goed idee is

Waarom zou je vandaag de dag nog Frans leren? Iedereen spreekt Engels, toch? En tools zoals Google Translate en Deepl vertalen in een handomdraai wat je wil vertellen … Toch is het handig om je kennis van het Frans bij te schaven. Zeker nu het heel gemakkelijk online kan. We zetten 7 redenen voor je op een rij waarom online Frans leren een goed idee is!

En français s’il vous plaît

Hoe je het ook draait of keert, Frans is een van de drie officiële talen in ons land. Zo’n 40% van de bevolking heeft Frans als moedertaal. Dat vertegenwoordigt dus heel wat business. Om nog maar te zwijgen over onze zuiderburen. De Franse markt wint steeds meer aan belang, zeker in sectoren zoals transport, energie en voeding.

Talen heb je niet alleen nodig in ‘taalgerichte’ functies

Een goede talenkennis wordt steeds belangrijker: één op de vijf vacatures bij de VDAB vraagt naar kennis van het Frans. Vroeger moest je vooral voor commerciële jobs, zoals medewerker in een commerciële binnendienst of management assistent, je talen kennen. Door de internationalisering is dat nu veel breder en wordt er bijvoorbeeld verwacht dat ook de financiële dienst met verschillende talen aan de slag kan.

Een goede talenkennis opent dan ook deuren voor je verdere carrière.

De werkvloer wordt steeds diverser

“Ik heb geen contact met klanten, waarom moet ik dan een vreemde taal leren?” Een argument dat vaak terugkeert, maar vandaag de dag geen steek meer houdt. Ook al heb je geen rechtstreeks contact met klanten of leveranciers, de werkvloer wordt steeds diverser. Je slaat dus makkelijker een praatje met je anderstalige collega als je je talen kent. En jawel, dat is steeds vaker het Frans.

Je hebt de kennis al in huis

Iedereen die op de Vlaamse schoolbanken heeft gezeten, heeft Frans geleerd. Alleen is dat eerder een passieve kennis. De taal spreken is vaak nog een drempel. Terwijl het gewoon een kwestie is van doen. Want een taal is veel meer dan woordenschat en grammatica, het gaat over communiceren. En laat dat nu net de rode draad zijn van online taalcoaching. Met de juiste begeleiding haal je dat Frans uit de middelbare school zo weer van onder het stof!

Flexibiliteit boven

Online Frans leren biedt heel wat flexibiliteit. Een digitaal leerplatform heeft het grote voordeel dat het 24/7 toegankelijk is. Je kiest dus zelf wanneer je ermee aan de slag gaat en volgt de lessen op je eigen tempo. Bij Capeach voorzien we bij alle online opleidingen bovendien individuele sessies met een taalcoach, die je inplant wanneer je zelf wil. Thuis of op het werk. Je hoeft je zelfs niet te verplaatsen.

Online taalcoaching: het beste van twee werelden

Oké, dat een goede kennis van het Frans in ons land belangrijk is, daar ben je steeds meer van overtuigd. Maar online een taal leren, is dat wel de beste manier? Online taalcoaching biedt het beste van twee werelden: een persoonlijke aanpak dankzij de individuele sessies met een taalcoach én de flexibiliteit van een online leerplatform. Op maat van wat jij wil leren en nodig hebt om steviger in je schoenen te staan.

Een taal leren is leuk!

Zeker met online taalcoaching op maat. Je coach voorziet de nodige theoretische omkadering, die je inoefent op je eigen tempo. We focussen op die vaardigheden die voor jou belangrijk zijn. Moet je binnenkort op bezoek bij een belangrijke klant, dan bereiden we dit gesprek samen voor. En die presentatie? Je taalcoach helpt je bij het vinden van de juiste woorden en terminologie. Je krijgt concrete tips en handvaten die je vooruithelpen op korte én langere termijn.


Zin gekregen om online Frans te leren?

Vat de koe bij de hoorns en schrijf je in voor onze online taalopleiding Zakelijk Frans. Goed om te weten: Capeach is geregistreerd dienstverlener van de kmo-portefeuille. Zo bespaar je maar liefst 30% op je factuur!

Capeach | Sofie Bekaert


Sofie Bekaert
sofie@capeach.eu
+32 478 94 92 51

Connectie maken op LinkedIn?


Geef een reactie