q Je kennis Frans verbeteren tijdens de zomer - Blog - Capeach

Je kennis Frans verbeteren tijdens de zomer

Juli en augustus zijn voor de meesten onder ons twee topmaanden. Mooi weer in het vooruitzicht, lange dagen met veel licht, leuke vakantieplannen, een rustiger periode op het werk en minder verkeer. Tijd zat dus om volop te genieten! En om je kennis Frans te verbeteren!

Pardon, hoor ik je denken? Geen paniek! Kan je kennis van het Frans wel een upgrade gebruiken? Ontdek dan onze 5 praktische zomertips en verbeter je kennis Frans zonder moeite.

Tip 1: Ga naar een concert van Stromae

Misschien stond je wel op de weide van Werchter Boutique afgelopen weekend? En brulde je heerlijk mee met de songs van onze Belgische trots. Voor sommige nummers hoef je ongetwijfeld zelfs niet na te denken. Ideaal dus om vertrouwd te raken met de Franse taal.

Geen fan van Stromae? Dan is Angèle misschien eerder iets voor jou! Of zoek het repertoire van Jacques Brel eens op. Wie je beluistert, maakt op zich niet zoveel uit. Het gaat erom dat je de Franse taal als vanzelfsprekend gaat beschouwen.

Tip 2: Lees de Flair in het Frans

Kan je zo genieten van een luchtig tijdschriftje aan het zwembad? Koop dan eens een Franstalig exemplaar. De onderwerpen zijn vaak dezelfde en herken je dus. Tegelijkertijd maak je jezelf de Franse woordenschat en grammatica eigen. Zonder al te veel moeite, toch?

Niet zo’n fan van de “roddelboekjes”? Zoek gerust een ander exemplaar uit, kies voor een goed boek, of lees een krant. La Libre Belgique bijvoorbeeld is goed verstaanbaar voor zij die Frans aan het leren zijn.

Tip 3: Zoek een serie om te bingewatchen

Uiteraard niet zomaar een serie, maar een Franstalige serie! Bijkomende tip, zet ook de ondertitels in het Frans. Dan begrijp je beter wat er gezegd wordt. Op de streamingdiensten zijn er heel wat pareltjes te vinden. Wedden dat er ook iets voor jou tussen zit?

De mysterieuze thriller Lupin komt binnenkort met een derde seizoen. Van de dramaserie Les Revenants zijn er ondertussen twee spannende seizoenen. Ook de duistere serie La Trêve bestaat uit twee seizoenen en is geschikt voor mensen die verzot zijn op Scandinavische series. De misdaadserie La Forêt is een stukje korter en bestaat uit slechts zes afleveringen.

Tip 4: Boek een citytrip in Parijs

Parijs, de stad van de liefde. Van een ideale citytrip gesproken. Je combineert er architectuur en cultuur, bezienswaardigheden en hippe winkels, het uitgaansleven en gastronomie. Dompel je onder en word één met de locals.

Te druk voor jou? Dan zijn er nog ontelbare andere leuke adresjes in Frankrijk. De Cévennes, de Provence, de prachtige kustgebieden, de hoge bergen, er is voor elk wat wils.

Tip 5: Plan jouw online summer class in bij Capeach

Wil je je kennis Frans verbeteren onder de ervaren vleugels van een taalcoach? Dan staan wij met veel plezier ter beschikking! Onze online conversatietrainingen Frans zijn individueel en volledig op maat van jouw noden en behoeften. We focussen niet op de theorie, maar gaan met jou in dialoog. Constant. Over onderwerpen die jou aangaan en interesseren. Zodat de drempel om te spreken verlaagt en je taalkennis verhoogt. 

Of neem vrijblijvend contact op, ik sta je met plezier te woord.

Capeach | Sofie Bekaert

Sofie Bekaert

sofie@capeach.eu

+32 478 94 92 51

Geef een reactie