5 voordelen van een taalcoaching online vs. offline

Los van Corona, hebben Céline en ik bij opstart een heel bewuste keuze gemaakt. We zouden onze taalcoachings enkel online inplannen, niet offline. Waarom? In eerste instantie omdat wij op die manier met een select team van ervaren taalcoaches kunnen samenwerken. Maar ook omdat de ervaring ons leert dat een taalcoaching online tal van voordelen biedt. Zowel voor de taalcoach als voor de trainee:

Voordeel 1: Korte, maar krachtige sessies

Onze online sessies duren slechts 60 minuten. 1 uurtje, dat krijg je makkelijk in je agenda ingepland. Kortere sessies zorgen er ook voor dat er minder trainingen worden uitgesteld. En meer regelmaat zorgt voor meer resultaat. Bovendien blijkt 1 uur ideaal om optimaal gefocust te blijven. Korte, maar krachtige sessies dus.

Voordeel 2: Geen verplaatsingen, dus beter voor het milieu

Niemand hoeft zich te verplaatsen, noch de trainee noch de taalcoach. Duurzaamheid en aandacht voor het milieu staan overal hoog op de agenda. Ook jij kan je steentje bijdragen. Vermijd onnodige verplaatsingen en plan je training online in. Bovendien bespaar je geld, want je betaalt geen verplaatsingskosten en hoeft geen trainingslokaal af te huren (en te verwarmen).

Voordeel 3: Veilige leeromgeving, betere kansen op ontplooiing

Bij een online training kan de trainee zelf kiezen voor zijn eigen vertrouwde omgeving. Hierdoor voelt hij zich meer op zijn gemak en raakt hij minder snel afgeleid. Een veilige en vertrouwde leeromgeving betekent dus automatisch een hogere productiviteit.

Voordeel 4: Digitale tools zorgen voor meer fun

Een taalcoaching online is vaak veel leuker. Als taalcoach kan je online veel makkelijker variëren met verschillende soorten content. Video’s, presentaties, nieuwsberichten, quizzen zorgen voor afwisseling bij en interactie met je trainees, waardoor ze meer gefocust zijn en beter bij de les blijven. En dus ook beter onthouden wat ze geleerd hebben.

Voordeel 5: Online, met een personal touch

Tussen de sessies door zet de taalcoach je zelfstandig aan het werk, ofwel op ons eigen platform of afhankelijk van je noden en interesses ook daarbuiten. We kiezen echter nooit voor een formule zonder persoonlijke begeleiding. Want zeg nu zelf, die personal touch zorgt toch net voor dat tikkeltje meer … De taalcoach zal je taalgevoel aanwakkeren, je de weg wijzen, je prikkelen en je zin doen krijgen in meer.

Klaar om het uit te proberen?

Nood aan een productieve en efficiënte taalcoaching, met resultaat op lange termijn? Overtuigd van de vele voordelen van online trainen? Neem dan snel contact op om je intakegesprek in te plannen en kennis te maken met je taalcoach.

Capeach | Sofie Bekaert

Sofie Bekaert

sofie@capeach.eu

+32 478 94 92 51

Geef een reactie