Reactiveer de basiskennis Frans van je werknemers

Herinner je je jouw lessen Frans? Een stukje theorie, gevolgd door schriftelijke oefeningen. Deze oefeningen werden dan meestal klassikaal verbeterd. Klinkt bekend?

Wat is het resultaat? Een eerder passieve en theoretische kennis van de taal. Spreekvaardigheid kwam enkel aan bod via een rollenspel of een spreekbeurt. Je leerde die dan uit het hoofd, om die vervolgens met knikkende knieën op te voeren voor de klas.

Verankeren basiskennis

Nu komt het erop aan om gebruik te maken van de kennis die reeds aanwezig is en deze aan te vullen met wat je niet meer zo goed weet. De nieuwe elementen dienen dan te worden verankerd en ingeoefend. Liefst op een heel concrete en actieve manier.

Activerende werkvormen

De ervaren taalcoaches van Capeach gaan constant met je in dialoog en creëren een ideale setting, zodat de drempel om te spreken verlaagt. We focussen op de onderwerpen waar jij je goed bij voelt. Topics uit de actualiteit bijvoorbeeld. Interesseert actualiteit je geen barst en wil je liever praten over je hobby’s, je kinderen, je vakantieplannen? Ook goed, zolang je maar praat en bijleert.

Voel je je al voldoende vertrouwd met de Franse taal, dan schakelen we over op je werkcontext. Moet je binnenkort op bezoek bij een belangrijke klant, dan kunnen jullie dit gesprek samen voorbereiden. En wat met die verkooppresentatie? Je taalcoach helpt je bij het vinden van de juiste woorden en terminologie. Jullie kunnen ook samen oefenen, zodat je er op D-day helemaal klaar voor bent.

Resultaat

Frans leren gebeurt zo op een heel natuurlijke manier. Zonder stress of geforceerde rollenspelen. Je overwint je drempelvrees. Je gooit alle remmen los en niets staat je taalontwikkeling nog in de weg. Resultaat? Je staat sterk in je schoenen en communiceert vlot in het Frans met je gesprekspartner.

Stappenplan

Benieuwd hoe je de meertaligheid binnen jouw bedrijf kunt stimuleren? Download dan hier gratis het “Stappenplan om je medewerkers vlot & professioneel te laten communiceren, in elke taal”.

Of neem vrijblijvend contact op, ik sta je met plezier te woord.

Capeach | Céline Vancoppenolle

Céline Vancoppenolle

celine@capeach.eu

+32 479 58 45 97

Geef een reactie